Våra ingredienser

Här kan du läsa mer om våra speciellt utvalda ingredienser som finns i våra hudvårdsprodukter.


Cool cleanser
Magic mask
Super serum
24h glow
Multi balm
Apelsinextrakt
Apelsinextraktet är utvunnet ur söta apelsiner som har sitt ursprung i Asien. Zest, eller skal, av söt apelsin är en ingrediens perfekt för att tillföra mineraler, fukt och toning till trött hy. Extraktet innehåller höga halter av fenolföreningar, som har antioxidativa egenskaper, samt hjälper till att stimulera hudens mikrocirkulation. Sötapelsinextrakt har en uppiggande effekt på hyn, perfekt när huden är stressad eller irriterad.
Apelsinextrakt hittar du i:
avokadoolja
Avokadoolja är rik på fytosteroler, steroler utvunna från växter, som främjar hudens förmåga att begränsa transepidermal vattenförlust; en dermatologisk term som mäter hudens fuktbalans. Oljan hjälper även till att jämna ut hyn och förbättra naturlig elasticitet och mjukhet. Den har också en bevisat positiv effekt på hudens kollagen, vilket tyder på anti-aging egenskaper.
Avokadoolja hittar du i:
C-Vitamin
C-vitamin har många väsentliga funktioner för kroppens välmående. Bland annat hjälper C-vitamin hudens kollagensyntes, som ger vävnadsmekanisk resistens mot ojämn hy, och bygger upp hudens motståndskraft. C-vitamin hjälper också till vid syntesen av hudens pigment melanin, vilket resulterar i att hyn ljusas upp och känns fräschare. Ingrediensen är också en stark antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Vi har dessutom adderat en C-vitamin-booster, Ellagi-C 0,5 % - ett extrakt från ett afrikanskt träd, som ökar effekten av vitaminet och som hjälper huden att hålla sig fast och motståndskraftig.
C-Vitamin hittar du i:
Extrakt Från Röda Vindruvor
Röd druvextrakt har exfolierande egenskaper som fräschar upp hyn omedelbart. Det är rikt på antioxidanter och polysackarider, som hjälper till att återfukta huden på djupet. Det är ett fördelaktigt milt extrakt som lugnar och bygger upp irriterad hud.
Extrakt Från Röda Vindruvor hittar du i:
Fikonextrakt
Fikonextrakt är fullt av enzymer som exfolierar din hud. Ingrediensen tillför omedelbar utstrålning och lyster till huden; idealisk när hyn känns trött och tråkig. Fikonextrakt har fuktgivande och näringsgivande egenskaper, som tillför både mineraler och toning till hyn. En exemplarisk ingrediens för hy som känns torr, känslig, och irriterad. Extraktet utvinns i mindre delar av Asien.
Fikonextrakt hittar du i:
Fluxydran®
Fluxydran® är ett komplex som består av växtaminosyror. Ingrediensen verkar aktivt på flera plan; den tillför fukt, exfolierar huden och efterlämnar en strålande hy. Fluxydran® hjälper till att strama upp epidermis, som är det yttersta lagret av huden. Ingrediensen hjälper även till att bygga upp hudens kollagen och har en bevisad effekt på utjämning av rynkor. Aminosyran är mycket mild och arbetar gradvis med huden, tack vare dess innovativa leveransteknik. Den samverkar också med vattenplantextraktet, Mourorea Fuviatilis, och naturliga fuktighetsgivande faktorer, som hjälper till att reglera fukten i huden – för en maximalt återfuktande effekt.
Fluxydran® hittar du i:
grön lera
Grön lera är en form av sten som formats till fina partiklar av klimatet. Det finns olika typer av lera som bestäms av mineralhalten i stenen. Grön lera har det högsta mineralinnehållet och besitter egenskaper som är absorberande. Detta gör den till en stark bekämpare av oljiga hudformuleringar. Leran driver ut orenheter och överskott av talg, som renar huden och motverkar fet hy.
Grön lera® hittar du i:
Guavaextrakt
Guavaextrakt utvinns från guavaträdet, eller guavabusken, som växer på höga höjder i södra och centrala Amerika. Extraktet är fullt av kolhydrater som hjälper till att mjuka upp och tillföra fukt till känslig hy. Med egenskaper som toning och antioxidanter är guavaextraktet idealiskt att använda till mogen och glåmig hy. Det har också en hög koncentration av karotenoider, ett naturligt ämne som hjälper till att läka skadad hud.
Guavaextrakt hittar du i:
kardborreextrakt
Kardborreextrakt är en europeisk växt med medicinska egenskaper, vars löv och rötter har använts i detta syfte sedan antiken. Extraktet har en sebo-reglerande effekt, som innebär att det fuktar torra zoner och samtidigt renar oljiga zoner - den ideala ingrediensen för fet och glansig hy. Kardborreextrakt har också hög polysackaridkoncentration, vilket lugnar huden mot obehag och irritation.
Kardborreextrakt hittar du i:
Kiwiextrakt
Kiwiextrakt är en mild exfoliant som återfuktar, tillför mineraler och tonar huden för maximal utstrålning och lyster. Extraktet är starkt fuktgivande och mjukgörande, vilket gör den till en perfekt ingrediens för torr och känslig hy. Dess antioxidanta egenskaper gör den även fördelaktig för mogen och stressad hy.
Kiwiextrakt hittar du i:
lavendelextrakt
Lavendelextrakt har genom historien använts i parfymer och i medicinska syften. Ämnet är känt för sin härliga doft, samt sina kraftigt renande och lugnande egenskaper som hjälper till att återuppbygga huden. Lavendelextrakt lämpar sig bäst i hudvårdsprodukter som har en mattande effekt på oljig och glansig hy.
Lavendelextrakt hittar du i:
Osmopur™
Osmopur™ består av tre aktiva växtextrakt: murgröna, solros och ris. Extrakt från ris är rikt på fenolsyra och fytinsyra, med vegetabiliskt ursprung, som har lugnande och milt exfolierande effekt på huden. Kombinationen hjälper till att stärka ämnets specifika aktivitet; att både skydda från och förebygga skador från yttre påfrestningar.
Osmopur™ hittar du i:
Pin opcs
Pin OPCs är ett aktivt ämne utvunnet från barken av en havskristall, som växer i sydvästra Europa. Ämnet Pin OPCs är rikt på oligomera proantocyanidiner, som är en typ av polyfenoler molekyler; kända för sina kraftfulla antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper som arbetar på cellnivå. Ingrediensen kan också hjälpa till att motverka hyperpigmentering och stärka hudbarriären.
Pin Opcs hittar du i:
propolisextrakt
Propolisextrakt produceras av bin från resin i växter och verkar mjukgörande, regenererande och renande. Propolis är en superingrediens – full av mineraler, spårämnen, aminosyror, vitaminer och flavonoider. Det har mjukgörande, återuppbyggande och renande egenskaper.
Propolisextrakt hittar du i:
Protectami®
Protectami® är ett naturligt extrakt från en medelhavsalg som heter Padina Pavonica. Protectami® förbättrar hudens egna motstånd, skyddar mot yttre påfrestningar och motverkar irritation genom att stimulera hudens kalciumberoende cellstruktur. Helt enkelt en effektiv ingrediens som skyddar din hud mot tuffa luftföroreningar som lätt uppstår i stadsmiljö, såsom avgaser och rökning. Protectami® är också idealt att använda för mogen hy, då det aktiva ämnet hjälper att förebygga synligt åldrande av huden.
Protectami® hittar du i:
Regu® seb
Regu® Seb är ett komplex som består av extrakt från sågpalmetto och sesamfrön, blandat med arganolja. Denna kombination är rik på polyfenoler, som återfinns i lignaner och fytosteroler som alla har hälsosamma effekter på kroppens välmående. Regu® Seb är ett oljereglerande ämne som gör att hyn blir fräschare, klarare och mjukare. Vid test, uppger 95 % att komplexet har ett synligt effektivt resultat.
Regu® Seb hittar du i:
sandelträextrakt
Sandelträextrakt är utvunnet från sandelträdet som växer i de tropiska delarna av Asien; mer specifikt i Indien, Sri Lanka, Malaysia, Indonesien och Taiwan. I Indien anses trädet vara heligt. Sandelträextraktet är en aktiv ingrediens som har starka renande egenskaper och lämpar sig perfekt till oljig hud.
Sandelträextrakt hittar du i:
Sepicontrol™ A6
Sepiconntrol™ A5 är en komplex och aktiv ingrediens som innehåller en essentiell aminosyra, glycin. Glycin är huvudkomponenten i hudens strukturproteiner – kollagen och elastin. Aminosyran glycin samverkar biotekniskt med kanelbarkextrakt och omvandlas till en lipoaminosyra, vilket hjälper till att balansera hudens kutan. Kanelbarkextrakt har en hög koncentration av tanniner och mineraler, i synnerhet kalciumoxalat, som har en djupt näringsgivande effekt och hjälper till att rengöra huden. Sepicontrol™ A5 är ett ämne som skyddar och stärker huden, samtidigt som den ger ett resultat av en mindre fet hy med färre orenheter.
Sepicontrol™ A6 hittar du i:
sesamolja
Sesamolja utvinns från sesamfrön, en naturlig näringskälla som odlats i över 4000 år. Sesamolja är full av omega-6, essentiella fettsyror som finns naturligt i hudbarriären. Sesamfrön har näringsgivande och fuktgivande egenskaper. Oljan fungerar som ett hudbalsam med omstrukturerande egenskaper som skyddar och tillför mineraler till hyn. Därför är sesamolja en perfekt ingrediens för torr, irriterad och skadad hud.
Sesamolja hittar du i:
sheasmör
Sheasmör utvinns ur en frukt från sheaträdet, som växer naturligt i Afrikas tropiska regioner. Kärnorna i frukten krossas till en deg; sheasmör. Smöret är ett fettämne som motverkar torrhet, samtidigt som det är mjukgörande, näringsgivande och lugnande. I samverkan med vitaminer som adderas, får smöret kraftigt återupplivande effekt. Sheasmör är ett aktivt ämne som förhindrar uppkomsten av rynkor och bristningar, vilket hjälper till att skjuta upp de första ålderstecknen. Smöret är också känt för sina skyddande egenskaper mot yttre påfrestningar och stress.
Sheasmör hittar du i:
styvmorsviolextrakt
Styvmorsviolextrakt kommer från en växt som återfinns i tempererade regioner runtom i Europa, Asien och Nordamerika. Styvmorsviolen är känd för sina sebo-reglerande egenskaper, som hjälper till att återfukta och samtidigt har en mattande effekt på feta zoner. Extraktet har också djupt rengörande egenskaper som hjälper till att boosta huden med mineraler. Ingrediensen har både lugnande och mjukgörande effekt på huden.
Styvmorsviolextrakt hittar du i:
Såpnejlikaextrakt
Såpnejlikaextrakt utvinns ur såpnejlikaväxtens rot. Extraktet är känt för sina kraftigt rengörande egenskaper och lämpar sig för att bekämpa fet hy och problem med akne. Ämnet innehåller kolhydrater som verkar fuktgivande och mjukgörande, vilket gör att det också lämpar sig för känslig hy. Såpnejlikaextrakt bidrar också till att huden blir härligt uppfriskad.
Såpnejlikaextrakt hittar du i:
Sötmandelolja
Sötmandelolja kommer från mogna kärnor av den söta mandelväxten, Prunus Amygdalus Dulcis. Oljan innehåller höga halter av linolsyra, oljesyra och palmitinsyra, även kallad triglycerider. Sötmandeloljan är också full av näringsämnen såsom kalcium, fosfor, magnesium och Vitamin E, B9 och B12. Denna kombination ger näring till kroppen när den appliceras lokalt. Sötmandeloljan absorberas snabbt av huden och är en grym ingrediens som hjälper till att maxa huden med fukt.
Sötmandelolja hittar du i:
Trollhasselextrakt
Trollhasselextrakt har länge använts för behandling av hudsjukdomar. Extraktet renar och stramar upp huden. Det har också starka mjukgörande egenskaper som kommer från det höga innehållet av tanniner, vilket gör det till ett aktivt ämne som bekämpar fet hud. Trollhassel stimulerar den kutana mikrocirkulationen i huden, vilket hjälper till att ta hand om skadad, irriterad och torr hud. Det är även en perfekt återställare av ojämn hy.
Trollhasselextrakt hittar du i:
Vegetabiliskt lanolin från sojaolja
Vegetabiliskt lanolin från sojaolja är ett växtbaserat strukturellt molekylärt system som imiterar naturligt lanolin och har samma mjukgörande egenskaper. Tack vare emulgeringsförmågan hjälper denna syntetiska blandning till att ge vårt multifunktionella läppbalsam sin konsistens. Ämnet innehåller glycin och besitter starka vårdande och antiinflammatoriska egenskaper. Ingrediensen är rik på essentiella aminosyror och är en bra källa till protein.
Vegetabiliskt lanolin från sojaolja hittar du i:
Zin`Cíte
Zin’Cîte är utvunnet från smithsonit, en sten fromad av blågröna mauvekristaller, som huvudsakligen är uppbyggda av zinkkarbonat. Zink har en bevisad positiv effekt på huden, då dess främsta egenskap är att hjälpa syntesen av de stressrelaterade proteinerna metallotioniner. Detta bidrar till att huden skyddas på cellnivå och den naturliga reparationen av huden främjas, samtidigt som det bekämpar effekten av de miljöfaktorer som påfrestar hyn dagligen.
Zin`Cíte hittar du i: